“Wat als – Spesterra” video challenge voor jongeren

Vertaald door Fadhilah Rachmi Rosmasari

Spesterra banner

Wat als we meer besteden aan vrede en minder aan wapens?
Doe nu mee en deel jouw stem!

Het Bureau voor Ontwapening van de Verenigde Naties houdt de “Wat als – Spesterra” video challenge voor jongeren om de interesse en kennis van jongeren te stimuleren over de essentiële manier waarop ontwapening bijdraagt aan een veiligere, zekerdere, en duurzamere wereld voor iedereen.

Afgeleid van het Latijnse woord ‘spes’, wat hoop betekent, en ‘terra’, wat land betekent, roept de “Wat als – Spesterra” video challenge jongeren op vanuit de hele wereld om een wereld in te beelden zonder massavernietigingswapens waarin conventionele wapers streng gereguleerd zijn en de bronnen meer gericht zijn op tastbare sociale en economische voordelen voor de mens en planeet.

SPONSOR

Bureau voor Ontwapening van de Verenigde Naties (United Nations Office for Disarmament Affairs)

CHALLENGE PERIODE

15 April tot 15 Juli 2021. De winners worden bekend gemaakt aan het begin van Augustus.

WIE KAN MEEDOEN

Jongeren van alle nationaliteiten van 18 tot 24 jaar oud. Degene die de video opstuurt (de deelnemer) moet actief betrokken zijn bij het maken van de video (bijvoorbeeld als directeur, redacteur, camera persoon, editor, acteur, coördinator etc.) De video mag worden geproduceert samen met een vriend, collega of partner (de tweede deelnemer) die ook tussen de 18 tot 24 jaar oud is, en moet de gedachten en meningen van de deelnemer(s) weerspiegelen.

SPECIFICATIES

Inhoud: Creeër een video waarin je jouw visie presenteert over hoe je denkt dat de wereld er uit zou zien als er meer geld zou worden besteed aan vrede en ontwikkeling en minder aan wapens.

Taal: Alle talen mogen worden gebruikt voor de video.

Videolengte: Maximaal 2 minuten en 20 seconden.

Beoordeling: Alle inzendingen zullen worden beoordeeld aan de hand van dezelfde criteria: creativiteit, innovatie, compositie, thema en techniek.

WINNAARS

Vijftien inzendingen zullen worden gekozen als de winnende video’s en zullen worden uitgelicht in de Verenigde Naties #Youth4Disarmament Initiative website en sociale media accounts. De winnaars worden ook uitgenodigd om (a) een intensieve zomerprogramma te volgen over ontwapening, (b) aanbevelingen te ontwikkelen om een wereld te bereiken die prioriteit geeft aan vrede en ontwikkeling boven wapens en militaire uitgaven, en deze aanbevelingen en de winnende video’s te presenteren bij een evenement van de Verenigde Naties.

Doe nu mee en deel jouw stem! Voor meer informatie en voor het sturen van jouw inzendingen ga je naar https://www.youth4disarmament.org/spesterra-video-challenge (inhoud is alleen beschikbaar in het Engels).

Enter Now

The above work is an unofficial translation. This text is a translation of the original English in an effort to invite as many young people as possible to take part in the “What If - Spesterra” Youth Video Challenge. In case of any inconsistency, the English original will prevail. The text has been provided by a volunteer aiming to provide the most accurate translation possible. Some languages contain regional variations, multiple options for alternative words and multiple ways of spelling titles, terms or phrases. The inclusion of particular words, terms or phrases does not imply an endorsement of the views expressed nor that the material is accurate or without bias. Furthermore, no editorial comment is implied by the omission of terms, titles or phrases. No liability is assumed by the #Youth4Disarmament Initiative for any errors, omissions, or ambiguities in the translations provided.

Join Us!

X

Sign up to our mailing list below.